Táborok

Aktuális táborok – Még lehet jelentkezni!

Színjátszó tábor

Tábor időtartama: 7 nap (6 éj)

Tábor időpontja: 2017. augusztus 08 – 14

Ár: 39.000 Ft

Csoportlétszám: 35-40 fő

Életkor: 14-19 év között

A táborról röviden:

A K2 Színház nyári tábora

A K2 nyári táborába azokat a fiatalokat várja, akik iskolájukban tagjai irodalmi színpadnak, színjátszó-körnek, versmondó műhelynek, és érdeklődési körükben intenzíven jelen van a színház. A tábor különösen hasznos lehet azok számára, akik a későbbiekben színházzal kapcsolatos tanulmányokba szeretnének kezdeni.

A jelentkezők 8-10 fős munkacsoportokra oszlanak, minden csoport élére a K2 Színház egyik színésze, dramaturgja, vagy rendezője kerül, mint csoportvezető. Az egyhetes tábor során a „műhelymunka” elnevezésű foglalkozások során a csoportok külön dolgoznak a csoportvezetővel, a többi programon pedig mindenki részt vesz. A tábor utolsó napján a csoportok külön-külön megmutatják egymásnak, mire jutottak a hét során az általuk választott irodalmi alapanyaggal. A táborlakók igényei szerint a szülők, barátok is részt vehetnek ezen a tábort lezáró eseményen.

Hagyományteremtő céllal a K2 Színház minden évben egy problémakört, és egy hozzárendelt irodalmi alapanyagot tenne meg az az évi tábor kiindulópontjául. Első évben a színházi munka az emberi felelősség problematikáját járja körbe, melyhez irodalmi alapanyagnak a görög mitológia történeteit hívja segítségül.

A tábor tematikája:

Műhelymunka

Elsőként drámajátékok során
összeismerkednek a csoport tagjai, és a csoportvezető is megismerkedik a diákokkal. Ezután a csoportvezető vitafórumot kezdeményez, melynek során vitaindító kérdéseket tesz fel a csoportnak az alapproblematikával kapcsolatban. A kibontakozó vita kérdéseit szintén drámás játékok segítségével feldolgozzák a csoport tagjai.

Improvizáció

Minden nap – egy előre átgondolt tematika mentén haladva – az improvizáció egy-egy alapszabályával, általános jellegzetességével ismerkedhetnek meg a diákok. Így eshet szó olyan színházi alapkérdésekről, mint a színpadi partnerrel való együttműködés, az akció-reakció témaköre, a színpadi jelenlét, a tárgyhasználat, a színpadi státusz, a jelenet-építkezés stb.

Színészmesterség

Ezen a szintén minden napra tervezett foglalkozáson a csoportvezetők felváltva tesznek kísérletet arra, hogy a színészmesterség alapjait átadják a táborlakó diákoknak. E tréningek során nyerhetnek bepillantást a diákok abba, hogyan is működik a k2 műhelye: részt vehetnek rendelkező próbán, végigkövethetik egy adott jelenet megszületésének állomásait, és mindeközben szembesülhetnek a színpadon való létezés legalapvetőbb problémáival is (színpadi mozgás, beszéd, bejövés-kimenés, színpadi időkezelés stb).

Mozgás

Ezek a reggelre tervezett rövid bemelegítések a táborlakók „felébresztése”, fizikai állóképességének javítása céljából fontosak, ami a színpadi munkának is megkerülhetetlen feltétele. A reggeli bemelegítés nagy hangsúlyt fektet a színészi munkához fontos testtájékok bejáratására, fejlesztésére, így a beszédszervek, a végtagok, az arcizmok és a gerinc.

Fórum

A munkával eltöltött nap tanulságait, a táborlakók és a csoportvezetők észrevételeiket a vacsora után összehívott fórumon oszthatják meg egymással. Ez a program már jóval kötetlenebb a fentebb részletezettnél, célja, hogy elmélyítse a diákok személyes kapcsolatait, illetve, hogy a csoportvezetők is találkozhassanak a nem saját csoportjuk tagjaival. A fórumok tanulságait leszűrve a csoportvezetőknek lehetőségük nyílik arra, hogy a diákok igényei szerint alakíthassák a programot, csökkentsék, vagy emeljék a munkatempót a következő napokban.

Kirándulás

A héten két délután áll rendelkezésére a diákoknak, hogy – a csoportvezetők irányításával – megismerkedhessenek Kőröshegy és környéke természeti és kulturális kincseivel. Igény szerint a közeli hegyekbe való kirándulás, erdőjárás, a Balaton-partra való ellátogatás, falujárás tölthetik ki ezt a két szabad délutánt.

A tábor szakmai vezetői:

Fábián Péter, színész (A K2 Színház Alapítvány kuratóriumának elnöke)

Benkó Bence, színész (A K2 Színház Alapítvány kuratóriumának tagja)

Zenei fafúvós és rézfúvós tábor:

Tábor időtartama: 7 nap (6 éj)

Tábor időpontja: 2017. július 9-15.

Ár: 44.000 Ft

Életkor: 9-15 év között

A táborról röviden:

A táborba azon kilenc és tizenöt év közötti fafúvós, rézfúvós diákok jelentkezését várjuk, akik zenei tanulmányokat folytatnak valamilyen művészeti intézményben, tagjai zenei szakköröknek/foglalkozásoknak, vagy érdeklődnek a zene iránt és belekóstolnának egy hét erejéig a zenei életbe!

A tábor remek lehetőség azon gyermekek számára is, akik a jövőben zenei tanulmányokat szeretnének folytatni, zenei pályára készülnek, vagy csak elmélyítenék eddigi hangszeres tudásukat!

A táborban csoportos zenélésre és egyéni foglalkozásokra is lehetőség nyílik; a résztvevők könnyen elsajátíthatnak olyan technikákat, melyek akár egy életen át fejlesztik hangszeres játékukat, valamint az „együtt zenélés” során a gyermek megtanulja, hogyan lehet egy összetartó közösség része, miként járulhat hozzá annak munkájához, sikeréhez.

A zene lehetőséget ad a gyermeknek, hogy megmutassa magát, valamint észrevétlenül is fejleszti a készségeit, formálja érzékeit, fejleszti a mozgást, észlelést, segíti a szociális érést.

A tábor szakmai vezetői:

Huszár Viktória fuvolaművésznő és Koi Gergő trombitaművész, mester tanár vezetésével változatos programokban vehetnek részt a táborozók!)

Play&Think – Több mint informatika tábor

Tábor időtartama: 7 nap (6 éj)

Tábor időpontjai:

 • Első turnus: 2017. július 16 – 22.
 • Második turnus: 2017. augusztus 6-12.

Ár: 45.000 Ft

Csoportlétszám: 40-50 fő

Életkor: 10-18 év között

A táborról röviden:

Egy olyan tábor, ahol az informatika “csak egy eszköz”, a kreatív alkotás eszköze. A Play&Think táborban játékosan tanítunk meg arra, hogy hogyan valósíthatod meg az ötleteidet.

A Balatonhoz közel egy csendes, falusi környezetben a Play&Think Táborban életre szóló élményekkel és szemlélettel találkozhattok. Informatika és matematika tanárként arra jutottunk, hogy az oktatási rendszer nem engedi átadni az informatika és a gondolkodás örömét. Ezért kitaláltunk egy tábort, ami azon túl, hogy programozási készségeket ad, segít abban, hogy felnőttként merj lépni, megvalósítani az álmaidat, akár saját vállalkozás alapításával.
Táborunk keretei közt játékosan sajátíthatod el mindezt. Persze nem azt kell gondolni, hogy mi tudjuk, hogy hogyan lehet karba tett kézzel milliomosnak lenni… Inkább arról lenne szó, hogy hogyan találd meg önmagad, hogy hogyan kommunikálj és dolgozz együtt másokkal. Fel tudd ismerni, hogy mikor, hol, hogyan érvényesítheted gondolataidat, az alkotási vágyad.

Ha még nem találkoztál programozással, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld magad! Ha már ismerős a dolog, akkor pedig új eszközökkel találkozhatsz, s tudásod tovább mélyítheted!

A tábor szakmai vezetői:

Csányi Petra – Informatikatanár, matematikatanár

Fábián Kata – Informatikatanár, matematikatanár

Marx Máté – Informatikatanár, matematikatanár

Nagy Tibor – Informatikatanár

Kangyerka András – Informatikatanár

Sporttáborok

Várjuk sporttáboros csoportok jelentkezését!

Szállás, ellátás:

 • Sportoló csoportoknak emelt adagos étkezést biztosítunk
 • Ár (szállás teljes ellátással) : 5000 Ft/nap

Igénybe vehető létesítmények:

Sportcsarnok:

Parkettás terem:

 • távolság a táborhelytől: 100 m
 • méret: 15×25 m
 • burkolat: parketta
 • ár: 4000 Ft/óra

Műanyag burkolatú terem:

 • távolság a táborhelytől: 5 km
 • méret: 20×40 m
 • burkolat: műpadló
 • ár: 5000 Ft/óra

Futballpályák:

Nagy focipálya:

 • távolság a táborhelytől: 3 km
 • méret: normál nagy pálya
 • burkolat: fű
 • ár: 6000 Ft/óra

Kispálya:

 • méret: 20×40 m
 • burkolat: műfű
 • ár: 6000 Ft/óra
kedvezmény: mindkét pálya bérlése esetén az ár : 9.000 Ft/óra!

Atlétika pálya:

 • méret: 400 m
 • burkolat: salak
 • ár: 5000 Ft/óra

 

A sportlétesítmények megközelíthetők busszal, illetve tudunk „Lilliput” kisvonatot rendelni megadott időpontokra. (ár: 700 Ft/fő/alkalom)

 

 

Kézműves tábor

tábor időtartama: 7 nap (6éj)

tábor időpontja:

csoportlétszám: 10-20 fő

életkor: 6-18 éves kor között

Választható mesterségek:

 • kézi szövés
 • báb- és rongybaba készítés
 • lószőrékszer készítés
 • gyöngyszövés
 • hímzés
 • csipkeverés
 • rececsipke
 • frivolitás csipke
 • zsinór csipke
 • népi szabás, varrás
 • gyékénykunyhó építése
 • arcfestés

 

A tábor szakmai vezetője:

Hidvégi Mária, egy sokoldalúan képzett és nagy tapasztalattal rendelkező Népi játék- és Kismesterségek Oktató.

Erdei iskolás csoportoknak:

Várjuk azon csoportok, osztályok jelentkezését, akik szívesen töltenek el pár napot Erdei Iskolában, megcsodálva az őszi erdőt, tópartot.

Táborunk (Élményvölgy tábor, Koppányvölgy tábor) Kőröshegyen található, a Balaton déli partján. A környék kiváló lehetőségeket kínál ősszel, tavasszal is az ide érkezőknek. Az erdei iskolás csoportok felfedezhetik a Somogyi Dombság erdőit, az erdő élővilágát, illetve a faluban található horgász tónál a vízpart élővilágát figyelhetik meg, és természetesen a Balaton partja ezekben az évszakokban is felejthetetlen élményt nyújt. Ezen kívül számos egyéb program kirándulási, túrázási célpont várja az ide látogatókat. (ezekről alább, a „szakmai programok” című táblázatban olvashatnak).

Áraink:

1. csomag: 4 nap, 3éj – 10.500 Ft (tartalmazza: szállást, teljes ellátást érkezés napján vacsorától távozás napján reggeliig)

2. csomag: 5 nap, 4éj – 14.000 Ft (tartalmazza: szállást, teljes ellátást érkezés napján vacsorától távozás napján reggeliig)

3. csomag: 6 nap, 5éj – 17.500 Ft (tartalmazza: szállást, teljes ellátást érkezés napján vacsorától távozás napján reggeliig)

 

Szakmai programok:

Térítés mentes programok:

„Vidéki élet”

Séta a faluban, házi állatok megtekintése autentikus környezetben, konyhakert megtekintése, zöldségfélék összegyűjtése, saláta készítése.

Programvezető:     önállóan (kérésre Alapítványunk munkatársai)

Időtartam:              kb. 4 óra

„Helyi értékek”

Séta a faluban-a falu története, látnivalói: Kastély, Völgyhíd, Halastó, Faluház,Templomok

Programvezető:     önállóan (kérésre Alapítványunk munkatársai)

Időtartam:              kb. 4 óra

„Kőröshegyi Keresd meg!”

Szórakoztató játék okos telefonnal, vagy feladatlapokkal, melynek során kérdésekre kell megkeresni a választ a falu különböző pontjain

Programvezető:     önállóan (kérésre Alapítványunk munkatársai)

Időtartam:              kb. 1 óra

„Völgyhídi horgásztó”

A faluban található horgásztó alkalmas a vízparti élővilág tanulmányozására. A közepén található szigeten, a pihenőhelyeken foglalkozás tartható.

Programvezető:     önállóan

Időtartam:              tetszőleges

„Kereki Fehérkő vár romja”

A középkori várrom egy 10 km-es gyalogtúrával érhető el. Az útvonal érinti Somogy legmagasabb pontját (Alman tető), valamint a nezdei szoborparkot. A várrom egy dombon található, ami alkalmas számháborúk lebonyolítására.

Programvezető:     önállóan

Időtartam:              fél nap/egész nap

„Balatonföldvár”

Kelta sétány, Kilátó (kb 6-8km oda-vissza)

Programvezető:     önállóan

Időtartam:              fél nap

„Zamárdi”

Szamárkő, Kilátó Megközelíthető a római úton gyalogtúrával

Programvezető:     önállóan

Időtartam:              fél nap

Térítés ellenében igényelhető programok:

Kérjük, válasszanak a „programok” menüpontban felsoroltak közül!