Táborok

Aktuális táborok – Még lehet jelentkezni!

“Színház az egész világ”:

Tábor időtartama: 7 nap (6éj)

Tábor időpontja: 2018. augusztus 08 – 14

Ár: 41.100 Ft/fő, ami tartalmazza a szállás, teljes ellátás és szakmai programok költségét

Csoportlétszám: 35-40 fő

Életkor: 14-22 év között

A táborról röviden:

A K2 Színház nyári tábora

A K2 nyári táborába azokat a fiatalokat várja, akik iskolájukban tagjai irodalmi színpadnak, színjátszó-körnek, versmondó műhelynek, és érdeklődési körükben intenzíven jelen van a színház. A tábor különösen hasznos lehet azok számára, akik a későbbiekben színházzal kapcsolatos tanulmányokba szeretnének kezdeni.

A jelentkezők 8-10 fős munkacsoportokra oszlanak, minden csoport élére a K2 Színház egyik színésze, dramaturgja, vagy rendezője kerül, mint csoportvezető. Az egyhetes tábor során a „műhelymunka” elnevezésű foglalkozások során a csoportok külön dolgoznak a csoportvezetővel, a többi programon pedig mindenki részt vesz. A tábor utolsó napján a csoportok külön-külön megmutatják egymásnak, mire jutottak a hét során az általuk választott irodalmi alapanyaggal. A táborlakók igényei szerint a szülők, barátok is részt vehetnek ezen a tábort lezáró eseményen.

Hagyományteremtő céllal a K2 Színház minden évben egy problémakört, és egy hozzárendelt irodalmi alapanyagot tesz meg az az évi tábor kiindulópontjául.

A tábor tematikája:

Műhelymunka

elsőként drámajátékok során összeismerkednek a csoport tagjai, és a csoportvezető is megismerkedik a diákokkal. Ezután a csoportvezető vitafórumot kezdeményez, melynek során vitaindító kérdéseket tesz fel a csoportnak az alapproblematikával kapcsolatban. A kibontakozó vita kérdéseit szintén drámás játékok segítségével feldolgozzák a csoport tagjai.

 

Improvizáció

Minden nap – egy előre átgondolt tematika mentén haladva – az improvizáció egy-egy alapszabályával, általános jellegzetességével ismerkedhetnek meg a diákok. Így eshet szó olyan színházi alapkérdésekről, mint a színpadi partnerrel való együttműködés, az akció-reakció témaköre, a színpadi jelenlét, a tárgyhasználat, a színpadi státusz, a jelenet-építkezés stb.

 

Színészmesterség

Ezen a szintén minden napra tervezett foglalkozáson a csoportvezetők felváltva tesznek kísérletet arra, hogy a színészmesterség alapjait átadják a táborlakó diákoknak. E tréningek során nyerhetnek bepillantást a diákok abba, hogyan is működik a k2 műhelye: részt vehetnek rendelkező próbán, végigkövethetik egy adott jelenet megszületésének állomásait, és mindeközben szembesülhetnek a színpadon való létezés legalapvetőbb problémáival is (színpadi mozgás, beszéd, bejövés-kimenés, színpadi időkezelés stb).

 

Mozgás

Ezek a reggelre tervezett rövid bemelegítések a táborlakók „felébresztése”, fizikai állóképességének javítása céljából fontosak, ami a színpadi munkának is megkerülhetetlen feltétele. A reggeli bemelegítés nagy hangsúlyt fektet a színészi munkához fontos testtájékok bejáratására, fejlesztésére, így a beszédszervek, a végtagok, az arcizmok és a gerinc.

Fórum

A munkával eltöltött nap tanulságait, a táborlakók és a csoportvezetők észrevételeiket a vacsora után összehívott fórumon oszthatják meg egymással. Ez a program már jóval kötetlenebb a fentebb részletezettnél, célja, hogy elmélyítse a diákok személyes kapcsolatait, illetve, hogy a csoportvezetők is találkozhassanak a nem saját csoportjuk tagjaival. A fórumok tanulságait leszűrve a csoportvezetőknek lehetőségük nyílik arra, hogy a diákok igényei szerint alakíthassák a programot, csökkentsék, vagy emeljék a munkatempót a következő napokban.

 

Kirándulás

A héten két délután áll rendelkezésére a diákoknak, hogy – a csoportvezetők irányításával – megismerkedhessenek Kőröshegy és környéke természeti és kulturális kincseivel. Igény szerint a közeli hegyekbe való kirándulás, erdőjárás, a Balaton-partra való ellátogatás, falujárás tölthetik ki ezt a két szabad délutánt.

 

a tábor szakmai vezetői:

 • Fábián Péter, színész (A K2 Színház Alapítvány kuratóriumának elnöke)
 • Benkó Bence, színész (A K2 Színház Alapítvány kuratóriumának tagja)

A K2 színházról további információk szerezhetők: www.facebook.com/k2szinhaz?fref=ts

 

 

Íjász – Kaland tábor

 

A tábor időtartama:       5 nap (4éj)

a tábor időpontja:          2018.07. 02. – 06. (a szállás elfoglalható már 07.01-én 15 órától 2500 Ft plusz költségért)

ár:                                         49.000 Ft

csoport létszám:             min.20 fő – max. 60 fő

életkor:                               6-15 év

 

A táborról röviden:       

 

Táborunk célja, hogy a mai internetes, mozgásszegény világban a gyerekek lehetőleg minél több aktív időt töltsenek kint a szabadban és tartalmas élményekkel, értékekkel gazdagodjon belső világuk. Célzottan olyan programokat állítottunk össze, amely a gyerekeket megmozgatja a friss levegőn, ahol közvetlen kapcsolatba kerülnek a természettel. Kimozdítjuk őket a kényelmes komfortzónájukból és alaposan megmozgatjuk őket fizikailag, szellemileg egyaránt. Azt tapasztaljuk, hogy egyre inkább szükségük van rá! Így válik ez az idő minőségi, örömteli, játékos szabadidővé, miközben sokrétű fejlődésen, változáson és tapasztaláson mennek keresztül.

A játékos örömíjászat során megtanulhatjuk, megtapasztalhatjuk őseink küzdelmes „sportját”, az íjászatot. Itt kiderül, mennyire vagyunk képesek legyőzni ellenfeleinket és saját magunkat.

A tábor programja:

 

A tábor szakmai vezetője:

Kasza József – Íjász, MNWA, HUNWA Instruktor, Túravezető

Kézműves tábor

tábor időtartama: 7 nap (6éj)

tábor időpontja:

csoportlétszám: 10-20 fő

életkor: 6-18 éves kor között

Választható mesterségek:

 • kézi szövés
 • báb- és rongybaba készítés
 • lószőrékszer készítés
 • gyöngyszövés
 • hímzés
 • csipkeverés
 • rececsipke
 • frivolitás csipke
 • zsinór csipke
 • népi szabás, varrás
 • gyékénykunyhó építése
 • arcfestés

 

A tábor szakmai vezetője:

Hidvégi Mária, egy sokoldalúan képzett és nagy tapasztalattal rendelkező Népi játék- és Kismesterségek Oktató.

Sporttáborok

Várjuk sporttáboros csoportok jelentkezését!

Szállás, ellátás:

 • Sportoló csoportoknak emelt adagos étkezést biztosítunk
 • Ár (szállás teljes ellátással) : 5500 Ft/nap

Igénybe vehető létesítmények:

Sportcsarnok:

Parkettás terem:

 • távolság a táborhelytől: 100 m
 • méret: 15×25 m
 • burkolat: parketta
 • ár: 4000 Ft/óra

Műanyag burkolatú terem:

 • távolság a táborhelytől: 8 km
 • méret: 20×40 m
 • burkolat: műpadló
 • ár: 6000 Ft/óra

Futballpályák:

Nagy focipálya:

 • távolság a táborhelytől: 3 km
 • méret: normál nagy pálya
 • burkolat: fű
 • ár: 6000 Ft/óra

Kispálya:

 • méret: 20×40 m
 • burkolat: műfű
 • ár: 6000 Ft/óra
kedvezmény: mindkét pálya bérlése esetén az ár : 9.000 Ft/óra!

Atlétika pálya:

 • méret: 400 m
 • burkolat: salak
 • ár: 5000 Ft/óra

 

A sportlétesítmények megközelíthetők busszal, illetve tudunk „Lilliput” kisvonatot rendelni megadott időpontokra. (ár: 700 Ft/fő/alkalom)

“Színház az egész világ”:

Tábor időtartama: 8nap (7éj)

Tábor időpontja: 2017. augusztus 08 – 15

Ár:12.000 Ft

Csoportlétszám: 50-60 fő

Életkor: 12-22 év között

A táborról röviden:

A Garay János Gimnázium Centenáriuma Alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázati (Hazai tematikus, tehetségterületekhez kapcsolódó táborok támogatása” című, NTP-TÁB-17) támogatásával Kárpát-medencei színjátszó tábort szervez 2017. augusztus 8-15. között Kőröshegyen a Gyermek és Ifjúsági Táborban – a K2 Színház és az Életmód és Rehabilitációs Ház Alapítvány együttműködésével – a színjátszás iránt kedvet, tehetséget érző 12-22 éves fiatalok számára.

Ízelítő:

A tábor programja:

 • Szakmai: ismerkedés a színészmesterséggel drámajátékok, gyakorlatok (ön- és társismeret, kooperáció, koncentráció, tolerancia, fantázia, kreativitás, test- és tértudat, ritmus és mozgás valamint a kommunikáció) segítségével, szituációs és helyzet- és improvizációs gyakorlatok
 • Szabadidős: strandolás, gyalogtúra, vitorlás kirándulás, filmnézés, táncház, kézműveskedés, sportjátékok.

A tábor napirendje:

7:00-7:30 ébresztő, reggeli torna
8:00-9:00 reggeli
9:00 – 12:00 színészmesterség foglalkozás
12:00 – 13:00 ebéd
13:00-14.00 szabadidő
14:00 – 17:00 műhelymunka, utolsó órában mutatás
17:00 – 19:00 szabadidős program együttes/fakultatív
19:00 – 20:00 vacsora
20:00 – 22:00 szabadidős program együttes/fakultatív
23:00 villanyoltás

A táborról írták:

2017 augusztusában került megrendezésre a Garay János Gimnázium Centenáriuma Alapítvány és a K2 Színház szervezésében a Színház az egész világ elnevezésű tehetséggondozó nyári tábor Kőröshegyen, melyen a színészmesterség iránt érdeklődő diákok vehetettek részt. A táborba nemcsak a szervező gimnázium 12-22 éves diákjai jelentkezhettek, hanem az ország bármely intézményének tanulói, illetve határon túli diákok is.

Az egyhetes tábor témája Arany János balladaköltészete volt. A kis létszámú, korosztály alapján alkotott csoportok a K2 Színház színészeinek (Boros Anna, Borsányi Dániel, Domokos Zsolt, Horváth Szabolcs, Viktor Balázs) vezetésével Arany-balladákat dolgoztak fel különböző technikákkal. Volt olyan csoport, aki az improvizációt, volt, aki a ritmusjátékot, de olyan is volt, aki a fizikai színházi módszert részesítette előnyben. A csoportok a táborzáró esten mutatták be a hét nap alatt összeállított etűdöket, jeleneteket egymásnak, illetve a megjelent szülőknek, érdeklődőknek.

A hét során a kiscsoportos szakmai foglalkozások mellett a résztvevő diákok mélyebben beleláthattak a színészmesterség rejtelmeibe, és új technikákat tanulhattak a K2 Színház két rendezője – Benkó Bence és Fábián Péter – által tartott nagycsoportos foglalkozásokon.

A tábori program igen változatos volt, a szervezők (Báló Marianna tanárnő vezetésével) igyekeztek mindenbe belecsempészni a színészetet és a színházat. Így például a meghívott előadók is (Bíró Kriszta színésznő és férje, Parti Nagy Lajos író – költő – drámaszerző) szakmabeliek voltak. Emellett az esti filmklubon is olyan filmeket válogattak össze, melyekben kiemelkedő színészi játék figyelhető meg. A táborozók ezenkívül egy másnap debütáló színdarab főpróbáján is részt vehettek, valamint kézműveskedhettek, strandolhattak, sétahajózhattak a Balatonon és kirándulhattak Kőröshegy környéken.

Összességben a tábor remek lehetőséget adott a színészmesterség iránt érdeklődő, a színház világába vágyó diákoknak arra, hogy tudásukat bővíthessék, és hasonló érdeklődésű diákokkal dolgozhassanak együtt. Ugyanakkor az is pozitív élményekkel ment haza, aki a színjátszást csak kedvtelésből csinálja, hiszen olyan személyiségfejlesztő dolgokat tanulhattak az egy hét során, melyeket a mindennapi életben is bármikor hasznosíthatnak.”

(Pongrácz Edina, Garay gimnazista)

Play&Think – Több mint informatika tábor

Tábor időtartama: 7 nap (6 éj)

Tábor időpontjai:

 • Első turnus: 2017. július 16 – 22.
 • Második turnus: 2017. augusztus 6-12.

Ár: 45.000 Ft

Csoportlétszám: 40-50 fő

Életkor: 10-18 év között

A táborról röviden:

Egy olyan tábor, ahol az informatika “csak egy eszköz”, a kreatív alkotás eszköze. A Play&Think táborban játékosan tanítunk meg arra, hogy hogyan valósíthatod meg az ötleteidet.

A Balatonhoz közel egy csendes, falusi környezetben a Play&Think Táborban életre szóló élményekkel és szemlélettel találkozhattok. Informatika és matematika tanárként arra jutottunk, hogy az oktatási rendszer nem engedi átadni az informatika és a gondolkodás örömét. Ezért kitaláltunk egy tábort, ami azon túl, hogy programozási készségeket ad, segít abban, hogy felnőttként merj lépni, megvalósítani az álmaidat, akár saját vállalkozás alapításával.
Táborunk keretei közt játékosan sajátíthatod el mindezt. Persze nem azt kell gondolni, hogy mi tudjuk, hogy hogyan lehet karba tett kézzel milliomosnak lenni… Inkább arról lenne szó, hogy hogyan találd meg önmagad, hogy hogyan kommunikálj és dolgozz együtt másokkal. Fel tudd ismerni, hogy mikor, hol, hogyan érvényesítheted gondolataidat, az alkotási vágyad.

Ha még nem találkoztál programozással, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld magad! Ha már ismerős a dolog, akkor pedig új eszközökkel találkozhatsz, s tudásod tovább mélyítheted!

A tábor szakmai vezetői:

Csányi Petra – Informatikatanár, matematikatanár

Fábián Kata – Informatikatanár, matematikatanár

Marx Máté – Informatikatanár, matematikatanár

Nagy Tibor – Informatikatanár

Kangyerka András – Informatikatanár