Osztálykirándulás

Osztálykirándulóknak:

„Koppányvölgy” és „Élményvölgy” táborainkban – a Balaton déli partján, Kőröshegyen – várjuk osztályok jelentkezését!

Rólunk írták:

„Három teljes napot töltöttünk a kőröshegyi táborban, a legnagyobb megelégedésünkre. A tábor szervezési szakaszában is várható volt, hogy jól fog sikerülni. A gyermekek fogadtatása, kiszolgálása családias és nagyon gyermekbarát volt. A szállás kulturált, tiszta, csendes. A programok egyszerre hagyományosak /hajókázás, erdei iskolás kínálat/ és modernek. Androidos falunéző túránk még nem volt, holott tapasztalt országjáróként bejártuk egész Somogy megyét. Az itt eltöltött idő kevésnek bizonyult, nyilván azért, hogy visszatérjünk, és a kimaradt lehetőségeket pótoljuk.”

 

Teljesen felújított táborhelyünkön izgalmas programokkal várunk minden gyermekcsoportot!

Programkínálatunk:

 • „Természetismereti túra”
 •  „Túra Kerekibe a Fehér Kővár romjához”
 •  „Kalandtúra a Szent Kristóf Rendezvényközpontban”
 •  „Vidéki élet”
 •  „Helyi értékek”
 • „Kézműves foglalkozások”
 •  „Szántódpusztai kaland”
 • „Szabadidős játékok”
 •  „Egészségfejlesztő programok”
 •  „Túra a Kelta Sétányon Balatonföldváron”
 • „Kőröshegyi keresd meg!”

A kínálatról részletes leírás a programok menüpont alatt található. A jelentkezés menüpont alatt kérje árajánlatunkat

Komplex program kalandvágyó osztályok számára:

                                                                                                                  ,,Ez az a hely, ahol aktív lehetsz!”

Tisztelt Szervező!

 

Az általunk kínált program célja, hogy levegyük az Ön válláról az osztálykirándulás szervezésének minden gondját. Programjaink bevált élménypedagógiai módszereken alapulnak, sikerességét a több éves múltra visszatekintő nyári táboraink bizonyítják.

Erdei kalandok, örömíjászat:

„Nem hittük volna, hogy képesek vagyunk rá… Megcsináljuk!” – gyakran halljuk egy-egy nehezebb túra, erdei kaland, merészségpróba után. De vajon mitől függ, hogy sikerrel túljutunk-e a megmérettetéseken? A siker vagy kudarc nagyrészt hitünkön, hozzáállásunkon múlik. Hogy mire vagyunk képesek, gyakran előre eldöntjük. De vajon reálisan ítéljük-e meg az előttünk álló feladatok nehézségét és saját teljesítőképességünket? Egy sziklás- vizes terep, egy éjszakai erdő első ránézésre embert próbáló feladatnak tűnhet.  A sikeres feladat végrehajtásához egyszerűen át kell lépnünk saját komfortzónánkat, le kell győznünk ösztönös félelmünket. Ha át tudjuk lépni teljesítőképességünk képzeletbeli határát, és bízunk csapattársaink segítő együttműködésében, a feladatok bárki számára teljesíthetők. Ha megtanuljuk elhagyni a komfortzónánkat és képessé válunk alkalmazkodni a változó környezethez, nagyobb eséllyel birkózunk meg a hétköznapok szintjén felmerülő problémákkal, nehézségekkel.

Programunk célja, hogy a mai internetes, mozgásszegény világban a gyerekek lehetőleg minél több aktív időt töltsenek kint a szabadban és tartalmas élményekkel, értékekkel gazdagodjon belső világuk. Célzottan olyan programokat állítunk össze, amely a gyerekeket megmozgatja a friss levegőn, ahol közvetlen kapcsolatba kerülnek a természettel. Kimozdítjuk őket a kényelmes komfortzónájukból és alaposan megmozgatjuk őket fizikailag, szellemileg egyaránt. Azt tapasztaljuk, hogy egyre inkább szükségük van rá! Így válik ez az idő minőségi, örömteli, játékos szabadidővé, miközben sokrétű fejlődésen, változáson és tapasztaláson mennek keresztül.

A játékos örömíjászat során megtanulhatjuk, megtapasztalhatjuk őseink küzdelmes „sportját”az íjászatot. Itt kiderül, mennyire vagyunk képesek legyőzni ellenfeleinket és saját magunkat.

Élménypedagógiai foglalkozások:

Az élménypedagógia módszere a közvetlen élményt, tapasztalatot használja alapként a tanuláshoz: cselekvés általi tanulás és fejlődés. Lényege, hogy cselekvésre készteti a résztvevőket, a személyes élményre koncentrál. A végrehajtás után nagy gondot fordít az értékelésre, pozitív visszajelzések közvetítésére, a szituációban rejlő tanulságok levonására és a más területeken is alkalmazható készségek és képességek felismertetésére. A tapasztalati tanulás nemcsak kognitív, hanem érzelmi fejlődéssel is jár. A gyakorlatok sokrétűsége és komplexitása révén a szociális készségek fejlesztése, mint pedagógiai cél, jelenik meg a foglalkozások során.

Osztálykiránduláson résztvevő gyermekek részére leginkább a vidám, játékos keretek között történő közösségépítés, problémamegoldás és együttműködés áll a fókuszban. Az outdoor játékokon keresztül megélik az egyéni kihívásokat, emellett erősödik a bizalom szint, az egymásra figyelés, javul a kommunikáció, javul a csapat szellem. A játékok utáni feldolgozással önismeretük is jelentősen fejlődik.

Játszva tanulsz, tanulsz játszani és tanulva játszol, miközben észre sem veszed, megismersz, megismernek és közösséggé szerveződsz…

Osztálykirándulás részletes programja:

1.nap:

10.00 Játékos csapat összekovácsolás

10.30 Kooperatív csapatjátékok, koncentrációt, együttműködést, kommunikációt segítő játékok

13.00 íjászati alapok, koncentrációt, önfegyelmet erősítő örömíjászat

15.00 Tradicionális íjászverseny, 3 dimenziós vadászíjászat, koronglövés, Tell Vilmos unokája, bagoly vadászat, Mongol íjászat, távlövő verseny

19.00 Kalandos éjszakai túra a Kereki várhoz a sötét erdőn át

21.00 Szalonnasütés az erdőben

2.nap:

9.00 Íjászat / néptánc / hagyományőrző csoport bemutatója- interaktív csata jelenetekkel (választható program)

13.00 Záró program, élménybeszámolók

ÁR:

szakmai program:           75.000 Ft / csoport, 25 fő felett 3000 Ft/ fő.

szállás:                                2500 Ft/fő

ellátás:                                2100 Ft – első napon: vacsora, második napon: reggeli, ebéd (igény szerint módosítható)

 

A program kibővíthető 3 nap/2 éjszakás kirándulásra! Kérje egyedi árajánlatunkat!

 

Érdeklődni lehet:

 • 30/9264043 (szakmai program – Kasza József)
 • 30/5206136 (szállás, étkezés – Ulbert Erzsébet)

 

JELENTKEZÉS:

 tortenetipark@gmail.com

30/5206136

https://www.facebook.com/koroshegyiifipark